Årets  traditioner


På Aktivkollegiet lægger vi vægt på at  fastholde traditioner, som gør menneskene omkring os glade. De fester vi holder, har hver sin betydning og hylder forskellige ting, som et nyt år og en ny start, lysere tider og at få sagt godt farvel til nogle der skal videre og pænt goddag til andre som flytter ind. Det er frivilligt om man vil deltage i festerne. Vi oplever at de traditionsbundne fester som vi holder på AktivKollegiet er med til at skabe den gode stemning vi har på vores sted.

Af nuværende traditioner har vi i løbet af året:

Januar:

Nytårsønskernes fest og vores årlige Bo Bedre konkurrence. Dette er den første fest i det nye år. Festen er består af en tre retters menu med underholdning mellem hver ret. Vi slutter med at alle skriver ønsker ned for det nye år, hvorefter alle ønskerne sendes til vejrs fra et bål på vores bålplads. Dagene inden festen er der Bo bedre-marathon, hvor alle beboere fra Aktivkollegiet kan deltage, hvis de vil. Et dommerpanel bedømmer hver enkelt lejlighed på tre kriterier der lyder: Personlighed, funktionalitet og atmosfære. Der er festlig fejring af resultaterne af Bo-Bedre-marathonet til nytårsønskernes fest.

Februar:

Vinterferiens wellness uge. I løbet af uge 7 står pædagogerne hver især for at finde på aktiviteter som indebærer wellness og feel good-følelser. Tidligere har programmet blandt andet indeholdt: Tur i Frederiksberg svømmehals spa-afdeling, hjemmelavede ansigtsmasker, bål-hygge med varm kakao og yoga-timer.

Marts:

Farvernes fest. Til denne fest velkommer længere og lysere dage. Vi pynter op i fællesstuen med masser farver og der bliver gjort ekstra meget ud af middagen. Vi prøver at skabe en atmosfære som understreger de varmere og lysere dage vi går i møde.

Juni:

I juni holder vi Sankt Hans  nede ved vores café. Vi tænder op i grillen så der kan grilles masser af pølser og grøntsager og vores køkken laver lækre salater til. Ofte vil der være live-musik til maden og omkring kl. 21 tænder vi vores bål på stranden. Man er velkommen til at invitere familie og venner med til denne dag og der er også mulighed for at optræde på scenen.

Juli:

Så vidt det er muligt, prøver vi at planlægge en rejse i løbet af sommerferien. Vores ture har fokus på at få gode natur oplevelser og nyde udelivet.  Vi er meget stranden især i Hornbæk hvor der er Beach Volley. I sommerferien er der hvert år en sommerlejr for små børn her på Hellebæk, hvor der er mulighed for at arbejde, for eksempel i køkkenet, og der er mulighed for at være med til at arrangere aktiviteter for børnene.

Der er mulighed for at deltage i rejser i Europa, disse rejser spare den enkelte op til i løbet af året. Pædagogerne hjælper gerne med at etablere gode opsparings systemer.

September:

Hvert år er der et stort OL-arrangement på Tvind i  Vestjylland.  Her mødes mange forskellige ‘steder’  og dyrker sport sammen. Det er en konkurrence og der noteres point for alle de sportsgrene man deltager i. Arrangementet varer en weekend og der er rig mulighed for at få dyrket en masse sport, møde nye mennesker, kommer tættere på dem man følges med, spise god mad og hygge sig.

Oktober:

Halloween middag med det hele. (Uhyggeligt) pynt, god mad og underholdning.

November:

Thanksgiving-middag med kalkun og mulighed for at være taknemmelig og tænke over året der er ved at være på held.

December:

I løbet af december aftaler vi en ugentlig aften, hvor man har mulighed for at komme og være kreativ. Man kan bage julekager, lave julepynt og også lave nogle små gaver, der kan gives til dem man holder af. I slutningen af december holder vi  en julemiddag for famile og venner.

Den 24/12 er der International jul.

Den 31/12 er der Nytårs middag.