Dyrene omkring AktivKollegiet


Aktivkollegiet har en hest, hvis navn er Fenja. Clara som er pædagog på Aktivkollegiet har været på kurser i rideterapi og bruger vores hest sammen med de unge der har lyst. Fenja er vores mest lyttende medarbejder og hun siger aldrig nej, hvis man har brug for støtte. Sammen med Clara er der mulighed for at gå en tur med Fenja, at ride på Fenja, både i naturen og på en ridebane og at hjælpe til med at passe på Fenja – hun er en smule forkælet og elsker at blive nusset om, striglet og fodret med gulerødder (der er rig mulighed for at få et kys retur, når hun modtager en godbid).
På AktivKollegiet bor der flere hunde og Clara har ofte sine to border collies med, hvoraf den ene er Danmarksmester i lydighed.

Rundt omkring på matriklen bor der også fugle og kaniner. Det er Kildehøj der ejer disse dyr, men vi bruger (udover vores hest Fenja) både fuglene og kaninerne til AAA (Animal Assisted Activities). AAA kan bruges til at nedsætte angst og stress, øge motivation og ansvarsbevidsthed og forbedre selvværdet hos den person der tager sig af dyret. Vi har indtil videre gode erfaringer med at involvere nogle af vores beboere i at passe Tulle og Nuser (kaninerne) og Bill og Bob (vores dværg-papegøjer) eller strigle og gå ture med Fenja.

VORES ADRESSE


Opholdsstedet i Hellebæk
Nordre Strandvej 95a
3150 Hellebæk
info@hellebaek.dk
Tel: 28142702

Opholdsstedet Hyblerne

Nordre Strandvej 95
3150 Hellebæk
info@hellebaek.dk
Tel: 49708636