Haven omkring AktivKollegiet


Vi er optagede a,f at vores have skal gøre gavn og nytte. Vi har i 2017 mere end fordoblet vores produktion og køkkenet har hver dag året rundt serveret ting fra haven – både morgen, middag og aften. Vores køkkendame, Nikolina, sørger for at planlægge menuen ud fra, hvad haven har at byde på.

Udover madvarer har haven også masser af blomster. De pynter udenfor og indenfor i vaser, både forår, sommer og efterår. Blomsterne er nøje udvalgt så bier og insekter har det godt hos os. Vi har vores egen lille bi-avl. i 2017 producerede vores italienske bier 16 kg. honning. Haven understreger vores hensigt om at passe bedre på  planeten.

Udover vores have, er vi også beriget med smuk natur omkring stedet. Vores bygninger ligger midt i skoven og vi har udsigt ud over havet.

 

 

Haven i Hellebæk


 

En stor del af Hellebæk er udendørs arealer og vi har i de seneste år haft fokus på at udvikle en større grad af selvforsyning og diversitet i vores udendørs omgivelser.

I arbejdet med haven bruger vi ikke gift og kunstgødning, men lægger vægt på at opbygge jordens sundhed og diversitet ud fra permakulturelle principper. Vi lægger vægt på styrkerne i det langsigtede og styrken ved diversitet, forskellighed og indbyrdes relationer. Dette både ift mennesker, planter og dyr.

Vi har bier, mange forskellige frugttræer, frugtbuske, flerårige og etårige grøntsager, blomster, højbede og et lille drivhus.  

Tanken er hvert år, at udvide vores produktionsmængde og areal. Det giver spændende og rolige omgivelser, hvor der altid er et nyt projekt undervejs sammen med årstidernes skiftende farver og opgaver.

Arbejdet i haven samt planlægning og udførsel af kommende projekter, danner som en vigtig del også rammen om pædagogisk arbejde for de unge, der har interesse og lyst til at deltage. Det kan fx være at hente gødning fra hestene, plante, så og høste.  

Fremadrettet har vi bl.a. ønsker om et større drivhus, flere figentræer, spiselige kastanjer, hyldebuske, havtorn  og høns på skrænten.” – Jacob Møller

 

VORES ADRESSE


Opholdsstedet i Hellebæk
Nordre Strandvej 95a
3150 Hellebæk
info@hellebaek.dk
Tel: 28142702

Opholdsstedet Hyblerne

Nordre Strandvej 95
3150 Hellebæk
info@hellebaek.dk
Tel: 49708636